Herkulliset gluteenittomat letut nuotiolla – Näin onnistut

Kaupallinen yhteistyö: KUPILKA (postaus sisältää mainoslinkin*)

Retki on mahtava syy herkutella ja viikonloppuna nuotiolla valmistuivatkin helpot ja niin herkulliset letut. On monia syitä miksi letut ovat loistava retkieväs: niiden valmistelu on helppo tehdä kotona etukäteen, voit valmistaa letut makealla tai suolaisella täytteellä (tai vaikka molemmilla!) ja ne taatusti maistuvat kaikille! Retkiruokailussa lettujen lisäksi päätähtenä toimivat kotimaiset ja kauniit retkiastiat.

Lettuainekset kulkevat helposti mukana retkirepussa tulipaikalle

Retkilettuja varten tarvitset:

  • Etukäteen kotona valmistetun lettutaikinan (gluteenittomiin lettuihin käytä gluteenitonta lettujauhoa)
  • Voita paistamiseen
  • Retkipannun ja lastan
  • Täytteitä, kuten marjoja, hedelmiä, hilloa, suklaakastiketta, sokeria tai vaikka jäätelöä ruokatermarissa!
  • Ruokailuvälineet, esimerkiksi KUPILKA valmistaa koko perheen ekologisia ja kestäviä retkiastioita
  • Polttopuita sekä sytytystarvikkeet

Tulipaikkaa retkelle valitessa kannattaa pitää mielessä tulipaikan varustelu. Mikäli retkipannussasi ei ole pidempää kahvaa, kannattaa suosiolla suunnata nuotiotelineen omaavalle tulipaikalle.

Lettujen paistaminen on oma meditaatiohetkensä

Nuotiolla

Ennen lettujen paistamista kannattaa odotella kuumaa hiillosta. Kaada sitten pannulle paistorasvaa ja anna sen kuumeta. Kaada taikinaa pannulle ja pyöritä pannua, jotta taikina leviää tasaisesti. Mikäli pannussasi ei ole sopivaa otekahvaa, voit levittää taikinan pannulle myös lastan avulla.

Anna letun paistua rauhassa ennen kääntämistä. Voit tarvittaessa letun paistumisen aikana nostaa pannun pois nuotiolta, mikäli lettu on vaarassa palaa pohjaan.

Jäätelö on oiva osa retkieväitä, mutta nuotion lämmössä se sulaa nopeasti 🙂

Tarjoile valmiit letut valitsemiesi täytteiden kanssa ja nauti!

Scroll to Top