Gluteenitonta retkiruokailua – Hotdogit

Hotdogit ovat helppo ja vaivaton retkiruoka, jotka eivät tarvitse paljoa etukäteisvalmistelua. Parasta on, että hotdogeja on täytteiden puolesta mahdollista muuntaa mielin määrin kaikkien ruokailijoiden suuhun sopivaksi. Nutrifreen gluteenittomista Baguette patongeista hotdog saa täydellisen kuohkeat ja pinnaltaan rapeat kuoret. Tällä hetkellä näitä Nutrifreen gluteenittomia patonkeja löytyy ainakin Minimanien valikoimasta. Hotdogeissa käyttämäni sipulirouheen löysin kesällä ICA -marketista Haaparannasta.

Täytteitä voi vaihdella helposti myös lapsen suuhun sopivaksi

Ainekset

  • Nutrifree Gluteenittomia patonkeja
  • Gluteenittomia nakkeja, esimerkiksi chorizot tuovat kivasti lisämakua
  • Itsetehtyä salsaa, kurkkaa esimerkiksi K-ruoan ohje tästä
  • Aiolia
  • Gluteenitonta sipulirouhetta

Lisäksi hotdogeihin sopivat hyvin myös perinteisemmät sinappi, ketsuppi ja kurkkusalaatti!

Valmistus

  1. Aloita hotdogien valmistelu jo kotona valmistamalla salsa. Salsa kannattaa valmistaa suoraan kannelliseen astiaan, jolloin se on helppo pakata mukaan reppuun.
  2. Pakkaa ainekset reppuun ja varustaudu myös puukolla, tulentekovälineillä, talouspaperilla sekä lusikoilla, joilla salsaa sekä sipulirouhetta voi kätevästi ottaa. Suuntaa sitten valitsemallesi laavulle tai muulle tulentekopaikalle!
  3. Sytytä nuotio ja odota hiillosta. Kun hiillosta on riittävästi, aseta nakit grilliritilälle. Vaihtoehtoisesti voit myös paistaa nakit makkaratikulla.
  4. Juuri ennen kuin nakit ovat valmiita, tee patonkiin syvä viilto pitkittäissuunnassa ja laita patongit lämpiämään nuotiolle.
  5. Kasaa hodarit mielesi mukaan ja nauti!
Scroll to Top