Tulevan ystävänpäivän kunniaksi lähdettiin Eerikan kanssa laavulle nauttimaan suklaafondueta, joka valmistui helposti retken lomassa trangialla. Suklaafondueta varten esivalmistelut voi pitkälti tehdä jo kotona, mutta halutessaan koko setin voi valmistaa vasta laavulla.
Suklaafondueta varten tarvitset:
- Trangian polttonesteellä tai kaasulla
- Lusikan sekoittamiseen
- Vettä vesihaudetta varten (voit myös sulattaa lunta)
- Puukon dippaustikkujen vuolemiseen (Tai voit ottaa kotoa mukaan esimerkiksi grillitikkuja tai haarukat)
- Pussin suklaasta likaisen trangian kantamiseksi kotiin
- Valitsemaasi suklaata (Käyttämällä gluteenitonta suklaata, saat gluteenittoman version)
- Kuohukermaa (myös kahvikerma sopii hyvin)
- Dipattavia, kuten hedelmiä, vaahtokarkkeja, churroja, lakuja
- Extra: kokeile ripauttaa suklaan joukkoon erityisesti aikuiseen makuun sopivaa pikaespressojauhetta.
Suklaafonduen valmistaminen
- Aloita suklaafonduen valmistus jo kotona valmistaen dipattavat. Huuhtele ja pieni hedelmät, valmista churrot. Pakkaa dipattavat säilytysrasioihin ja pakkaa mukaan retkelle.
- Retkipaikalla aloita kokoamalla sekä sytyttämällä trangia. Laita isompaan kattilaan vettä tai lunta. Ohjeista retkikaveri vuolemaan maahan pudonneista risuista dippaustikut. Mikäli olet valmistamassa fondueta yksin, vuole tikku ennen trangian sytyttämistä.
- Vesihauteen lämpeämistä odotellessa nosta dipattavat esille ja pilko suklaa pienempään kattilaan. Nosta kattila vesihauteeseen.
- Kun suklaa alkaa sulaa, kaada joukkoon kerma. Kerma pitää suklaan juoksevana dippaamisen ajan.
- Sekoittele suklaata, kunnes se on sulanut ja suklaa-kerma seos on muuttunut tasaiseksi. Voit sammuttaa trangian tai pitää sitä päällä pienellä liekillä. Mikäli jätät trangian päälle, muista sekoittaa suklaata välillä.
- Kaikki valmista. Fondue on nyt valmis dipattavaksi!
Vinkki!
Eerika oli valmistanut meille gluteenittomasta pullataikinasta herkullisia pulla-churroja dipattavaksi. Katso Vaasan leipomoiden ohje pulla-churroihin tästä.